Toipuminen psykiatrisista lääkkeistä, Kundalini ja Shamanistinen initiaatio-sairaus

Tämä teksti on suomennettu Sheila Joshin englanninkielisestä blogitekstistä nimeltä ”Psychotropic medication recovery, Kundalini, and shamanic initiatory illness” , 2011



Vapina, tärinä, muuttuneet tajunnantilat koomasta euforiaan, äärimmäisen pitkät unettomuus- tai hypersomniajaksot, ruokahaluttomuus ja kuvotus, päänsärky, pahoinvointi ja oksentelu, painajaiset, itsemurha-ajatukset, hermokipu, sydämentykytys, hulluksi tulemisen pelko, kauhu, raju uupumus ja vuoteen omana oleminen, kiihtyneisyys, heikkous, kognitiivinen sekavuus, lihasjäykkyys, pistely, sisäinen värinä ja polte, heikentynyt näkö, epätavallisten äänien kuuleminen, valojen näkeminen, muut hallusinaatiot tai visiot, pakkomielteinen tai impulsiivinen käytös, raivo, itkukohtaukset, vakava masennus, huimaus, humalainen olo, kognitiiviset ongelmat, vilunväristykset, kuumuus, hikoilu, taipumus eristäytymiseen, agorafobia jne.

Mitä minä kuvailen?

a) psykiatristen lääkkeiden vieroitus / toipuminen neurologisista vaurioista
b) Kundalini-energian herääminen
c) Shamanistinen initiaatio-sairaus
d) kaikki edellä mainitut

Oikea vastaus on d) kaikki edellä mainitut!

Kundalinin herääminen ja Shamanistinen initiaatio-sairaus ovat molemmat luonnossa esiintyviä ilmiöitä, jotka havaittiin ja kuvattiin ensimmäisen kerran vuosituhansia sitten. Ja niitä havaitaan edelleen - yhä useammassa kulttuurissa.

Kundalini on ikivanha intialainen malli ihmisten neuro-psyko-hengellisestä evoluutiopotentiaalista. Muinaiset intialaiset todella kartoittivat tämän ilmiön, tavallaan samalla tavalla kuin muinaiset kiinalaiset kartoittivat chi-terveysjärjestelmän. Tätä ilmiötä on kuvattu monissa erilaisissa henkisissä ja filosofisissa perinteissä läpi historian, mukaan lukien kristinusko.

Shamanistinen initiaatio-sairaus on ilmiö, jonka juuret ovat vielä kauempana aikojen alussa, jolloin ihmiset saivat inspiraationsa suoraan luonnosta (taivaankappaleet, elementit, eläimet, kasvit) ja esivanhemmistaan ennen jumalien tuloa. Jälleen tätä ilmiötä on kuvattu eristyneissä alkuperäiskansojen kulttuureissa ympäri maailmaa, mikä viittaa siihen, että se on universaali ihmispotentiaali.


Oireyhtymä on arvaamaton sen suhteen, miten se kehittyy, mutta altistuminen myrkyille on yksi mahdollisista tekijöistä. Se kestää usein vuosia. Oirejoukko sisältää merkittäviä henkisiä ja fyysisiä oireita. Oireet ovat hallitsemattomia - eikä siihen ole parannuskeinoa tai hoitoa. Oireyhtymä elää omaa elämäänsä spontaanisti, ja sen kulkua on mahdotonta ennustaa. Siitä toipuu ajan kanssa ja siitä on mahdollista toipua täysin.

Mitä minä kuvailen?

a) psykiatristen lääkkeiden vieroitus / toipuminen neurologisista vaurioista
b) Kundalini-energian herääminen
c) Shamanistinen initiaatio-sairaus
d) kaikki edellä mainitut

Oikea vastaus on jälleen d) kaikki edellä mainitut!

Kundalini on neuro-psyko-hengellinen kehityspotentiaali, joka perinteisesti on piilevänä selkärangan tyvessä, kunnes se aktivoituu. Se voidaan aktivoida tarkoituksella henkisen harjoituksen avulla tai vahingossa fyysisen tai psyykkisen trauman kautta. Kun se on aktivoitu, siihen liittyy kehon, psyyken ja hengen syväpuhdistus. Koko eliniän psykosfysiologiset traumat korjataan. Yllä luetellut uuvuttavat oireet ovat vain tämän korjausprosessin sivuvaikutuksia.

Lopputuloksena on uudelleen ohjelmoitu neuroendokrinologinen järjestelmä. Henkilö, joka käy läpi prosessin ja tulee ulos toiselta puolelta, ottaa suuren harppauksen terveydessä, onnellisuudessa, rauhassa, viisaudessa, elämäntehtävässä ja mahdollisesti "laajennetuissa kyvyissä", joita me kutsumme psyykkisiksi kyvyiksi. Se on kuin syntyisi uudesti toiseen elämään ilman, että kuolee. Ja sen pitäisi johtaa kirjaimellisesti kehittyneempään ihmiseen.

Shamanistinen initiaatio-sairaus on transformatiivinen koettelemus, joka joko tulee yllättäen ilman ennakoitavaa tapahtumaa tai se voidaan aktivoida tarkoituksella henkisen harjoituksen avulla. Se näkyy henkisten ja fyysisten oireiden outona sekoituksena, kuten edellä mainittiin; on tyypillisesti erittäin heikentävä; ja vie yksilön hyvin outoihin ja synkkiin henkisiin ja fyysisiin paikkoihin. Mielenkiintoista on, että sairaus näyttää luovan kentän ympärilleen, joka vaikuttaa sairastuneen perheeseen ja ystäviin, jotka joskus käyvät läpi omia vaikeita vaiheitaan rinnakkain.

Useimmat initiaatiot näyttävät olevan tahattomia ja sellaisia, joita emme halua, ja siksi niitä usein vastustetaan. Lopulta vastustus kuitenkin hajoaa, ja kärsijä suostuu olemaan shamaani. Oireet voivat hävitä varsin dramaattisesti, kun sairastunut alkaa "shamanisoida" elämäänsä jollain tavalla, kuten käyttämällä vaihtoehtoisia parantamisen muotoja (käyttämällä yrttitietoa, psyykkistä parantamista tai yhdistelmää) tai henkisiä kykyjä ja tietoa, joita hänellä ei ollut ennen sairautta. Shamaanien katsotaan olevan kehittyneempiä kuin ihmiset, jotka eivät ole käyneet läpi tällaista syvää ja synkkää initiaatiota.



Joten mitä tekemistä tällä on meidän kanssamme?!

Altistuminen psykiatrisille lääkkeille, toksiinien poistaminen ja toipuminen tästä seuranneista neuroendokrinologisista vaurioista voivat olla modernein tapa triggeröidä ihmisessä muutos, joka uudelleen ohjelmoi meidät ihmisenä. Voidaan sanoa, että muutos johdattaa ihmiset takaisin sellaisiksi kuin heidän oli tarkoitus olla, ennen kuin perheen ja yhteiskunnan vaikutukset työnsivät heidät pois raiteilta. Muutos johtaa ihmiset siihen, mitä kollektiivinen alitajunta tai planeetta *tarvitsee* heidän olevan juuri nyt yhteiskuntaa varten.

Viimeisten useiden vuosien aikana, kun olen seurannut ihmisten toipumista näistä lääkkeistä, olen huomannut, että kun he vihdoin toipuvat, he raportoivat usein merkittävistä muutoksista siinä, miten he näkevät maailman, elämänsä tarkoituksen, mikä on tärkeintä jne. Monet ihmiset alkavat kiinnostua enemmän henkisistä asioista. Toiset tulevat poliittisesti tietoisiksi uudella tavalla. Tai ympäristöstä. Joistakin ihmisistä tulee intuitiivisempia tai psyykkisiä. Melkein jokainen saa jollain tavalla silmänsä auki, ja hänestä tulee enemmän itsenäisesti ajatteleva. 

Niin kauheaa kuin psykiatrisista lääkkeistä toipuminen onkin, on mielenkiintoista tarkastella sitä transformatiivisena kokemuksena, joka voi palvella laajempaa tarkoitusta kuin olisimme saattaneet kuvitella ja joka sopii hyvin hyvin ikivanhaan viitekehykseen siitä, kuinka nopeita evoluutiopyrähdyksiä voi tapahtua yksilöille, yhteiskunnille ja sivilisaatiolle kokonaisuudessaan.

Kommentit

Suositut tekstit