Mitä toivon, että olisin tiennyt osa 2: ihmisen sisällä asuu ikuinen valo



 Ihmisen sisällä asuu ikuinen valo

- Ihmisen sisällä asuu ikuinen valo, ikuinen kesä, ikuinen keskiö, joka ei muutu, vaikka kaikki muu ympärillä ja kehossa muuttuisi. Tämän keskiön löytäminen on kultaakin kalliimpaa. Sitä on myös hyvä harjoitella silloin, kun kaikki on hyvin, jotta sen voi löytää silloin, kun on erityisen vaikeaa.

- Oireiden kanssa on mahdollista selvitä ja toipumisen aikana onkin tärkeää harjoitella muita stressinlievityskeinoja, hermoston rentoutuskeinoja, kiitollisuutta, lempeyttä, rauhallisuutta ja tietoista läsnäoloa, vaikka ne eivät toimisikaan juuri sillä hetkellä tai veisi oireita pois. Mitä enemmän harjoittaa näitä asioita silloin, kun se tuntuu lähes mahdottomalta, sitä vahvemmaksi nämä keinot ja tavat muodostuvat ja silloin niitä on helpompi harjoittaa myös silloin, kun toipuminen etenee ja kun toivut kokonaan. Tämä kaikki myös edesauttaa aivojen toipumista ja on osa neuroplastisuutta.  

- Meditointiin käytetty aika ei ole ajanhukkaa. Jos käytät meditaatiota kontrolloidaksesi olosuhteita, se ei toimi. Meditaation tarkoitus on hyväksyvä läsnäolo, joka sanoo, että vaikka mitä tapahtuisi, kaikki on lopulta hyvin. Oireet, ajatukset ja olot ovat kuin pilviä taivaalla (tai tässä tapauksessa raivoava hirmumyrsky) joka menee ohi sitten, kun sen aika on mennä ohitse. Kärsimystä on, ja sen kaiken takana seisoo tarkkailija. Ehkä tärkein elämäsi oivallus on tämän tarkkailijan löytäminen ja kultivoiminen. Kuka on se, joka huomaa, että kaikki ei ole hyvin? Kuka on se, joka huomaa, että jokin on vialla?

- Voit tehdä toipumisajasta itsellesi paljon vaikeampaa, jos taistelet koko ajan sitä vastaan. Tietynlaisen antautumisen ja hyväksynnän opettelu on arvokasta, jotta taakka ei käy liian suureksi. Oireet rökittävät sinua jo päivästä toiseen aivan tarpeeksi, älä lisää enää omaa taakkaasi rökittämällä itse itseäsi tai ajautumalla loputtomiin itsesäälin kierteisiin. Itsesääliltä ei voi täysin välttyä ja on normaalia kokea voimakastakin surua siitä, mitä itselle on tapahtunut ja mitä kaikkea on ehkä menettänyt. Tälle surulle täytyy antaa tilaa, mutta on myös tärkeää nähdä ne asiat, jotka ovat vielä hyvin ja joihin voi ehkä vaikuttaa.

- Voit selviytyä sellaisistakin tilanteista, joista et olisi koskaan uskonut selviytyväsi.

 - "State drives story" = hermoston tila ajaa tarinaa, jota itsellesi kerrot. Kun hermosto on tilapäisesti epätasapainossa ja hakee tasapainoa, voi tarina jota kerromme itselle, olla hyvinkin synkkä, epätoivoinen ja lohduton. Tämä ääni ei ole meidän todellinen äänemme, vaan se johtuu hermoston tilasta. 

- Tämä toipumisen matka on paljon muutakin, kuin pelkästään toipumista lääkkeistä. Entiseen ei ole enää paluuta ja on sinun käsissäsi, minkälainen ihminen tästä kokemuksesta syntyy. Se on matka omien arvojen sekä erityisesti sydämen äärelle. Sen, minkä opit tänä aikana, ei sitä voida sinulta enää koskaan viedä pois. Lääkkeiden aloittamiselle oli jokin syy ja nyt on aikasi kohdata nämä asiat ja löytää niihin muita keinoja.

- Meidän kaikkien sisällä asuu intuitio ja ääni, joka ohjaa meitä kyllä, kuin vain luotamme siihen. Vaikka koko muu maailma sanoisi sinulle, ettei tällainen vaurio ole mahdollista, mutta tunnet sen itse kehossasi ja koko sielussasi, luota siihen ääneen. Vaikka kukaan muu ei ymmärtäisi, mitä kehossasi tapahtuu, ole itsellesi lempeä, rakastava ja kohtele itseäsi kuin tärkeintä ystävääsi.

- Lopulta me voimme tehdä vain sen, minkä voimme, ja loput luovutamme jonkin korkeamman käteen (on se jokin korkea voima sitten sinulle mitä tahansa: universumi, jumala, henki, elämä). Me emme voi kontrolloida maailmaa loputtomiin, emme voi löytää kaikkeen oikeaa vastausta eikä kaikki voi koskaan olla täydellistä. Mitä enemmän voimme ottaa elämän juuri sellaisena, kuin se jokaisena hetkenä tulee eteemme, voimme vapauttaa paljon tärkeää energiaa toipumiseen ja siihen, että elämä alkaa jälleen koskettaa meitä. Saatat huomata, että mitä pidemmälle toipumisesi etenee, sitä enemmän alat elää läsnä tässä hetkessä ja huomata pienen pieniä asioita. Miten perhonen lentää niittykukkaan lämmittelemään kesäauringossa, miten timantit kimaltelevat hangen pinnalla, miten syystuuli kuljettaa lehtiä maahan ja miten paljon kauneutta ympärillämme jatkuvasti on. Tähän luonnon vankkumattomaan läsnäoloon ja voimaan voimme aina turvautua.


Linkkejä (lisäyksiä tulee vielä tulevaisuudessa)

- Tietoisen läsnäolon harjoitukset (https://mieli.fi/vahvista-mielenterveyttasi/harjoitukset/)

Ilmainen meditaatioharjoitus (https://anandaseva.fi/ilmainen-meditaatioharjoitus/)

Ram Dass - love, serve, remember foundation (https://www.ramdass.org/)

Youtube 

https://youtu.be/9_lf2fUNWdE (meditation for psychiatric medication withdrawal)

https://youtu.be/s85MTwtcF-Y (Calming for benzo withdrawal)

https://youtu.be/v5GynqbjYcw (morning gratitude affirmations)

https://youtu.be/3G4kCi_ldr8 (Sit around the fire meditation)

https://youtu.be/fiiGSDWX4DE (I am safe, I am supported, I am protected)

https://youtu.be/y7pcHfcplOU (You are going to SOAR!)

https://youtu.be/AGJwC6U4b9M (Hope by Chris Page)

https://youtu.be/kFvelid1SH4 (When you feel hopeless)

https://youtu.be/dDoNHGnJLwU (Blessings)

https://youtu.be/-Gm-G_4c5a8 (Gratitude)

https://youtu.be/UVz01m7L6WE (Message from your future self)

https://youtu.be/9lW4k1XgGfA (Everything is going to be okay)



Kommentit

Suositut tekstit